Χωριάτικη του Chef

 

Υλικά για 4-5 άτομα

 

6 ντομάτες

4 αγγούρια

2 κρεμμύδια φρέσκα

4 ντοματίνια cherry

1 ματσάκι σχοινόπρασο

10 φυλλαράκια βασιλικό πλατύφυλλο

50 γρ. ελιές καλαμών (χωρίς κουκούτσι)

100 γρ. φέτα

30 γρ. σταφίδες ξανθές

40 γρ. κουκουνάρι

60 γρ. ελαιόλαδο

ρίγανη

αλάτι-πιπέρι

 

Ξεκινώντας πλένουμε τα υλικά. Κόβουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τους σπόρους. Καθαρίζουμε τα αγγουράκια και βγάζουμε τους σπόρους. Κόβουμε τις ντομάτες και τα αγγούρια σε κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος. Τρίβουμε τη φέτα στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε επίσης τον βασιλικό και το σχοινόπρασο, κρατώντας μια μικρή ποσότητα για το τέλος.

Αναμειγνύουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, τον βασιλικό και το σχοινόπρασο μαζί με τους κύβους της ντομάτας και του αγγουριού μέσα στο βαθύ σκεύος. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενσωματωθεί η φέτα με όλο το μείγμα.

Σε αυτό το σημείο η σαλάτα είναι έτοιμη. Ένας όμορφος τρόπος να την παρουσιάσετε. είναι τοποθετώντας την σε στρογγυλά ανοιχτά φορμάκια (τσέρκια) ή εναλλακτικά μπορείτε να την τοποθετήσετε σε μικρά μπωλ, τα οποία θα γυρίσετε ανάποδα στο πιάτο και στη συνέχεια θα αφαιρέσετε, έτσι ώστε να διατηρήσει η σαλάτα τη φόρμα της. Τοποθετούμε στο κέντρο της σαλάτας, ένα ντοματίνι, 2 φύλλα βασιλικού και 2 σχοινόπρασα, και πασπαλίζουμε το πιάτο με ρίγανη και σχοινόπρασο.