Λινγκουίνι με κοτόπουλο και σόγια

 

Υλικά για 4-5 μερίδες

 

500 γρ. λινγκουίνι

4 στήθη από κοτόπουλο

4 λίτρα ζωμό κοτόπουλο

1 κούπα σόγια σος

1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

100 ml ελαιόλαδο

πιπέρι

200 γρ. καρότο

200 γρ. κολοκυθάκια

200 γρ. μανιτάρια

2 αβοκάντο

1 κρεμμύδι ξερό

1 κούπα μαϊντανό

 

Κόβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε πολύ μικρά κομμάτια, το κοτόπουλο σε μπαστουνάκια (εμινσέ), το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κομμένα λαχανικά και το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι τα ψηθεί το κοτόπουλο. Σβήνουμε με τη σόγια σος, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ακόμη. Βάζουμε το μείγμα στην άκρη. Βράζουμε τα λινγκουίνι σε ζωμό που κοχλάζει για 12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Τα τοποθετούμε επάνω σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Τα σερβίρουμε σε πιάτο. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια το αβοκάντο και το ρίχνουμε επάνω από το πιάτο.